Alesis DRP100 recensie

De Alesis DRP100 is een audio-isolerende elektronische drum monitoring headset. Ondanks het lage prijskaartje biedt de Alesis DRP100 behoorlijke kwaliteit en comfort, en is het een goede budgetoptie om te oefenen, maar ook voor standaard studiomixen en zelfs live optredens. In deze review zullen we de specificaties en prestaties, duurzaamheid en comfort van de DRP100 bespreken, waar hij beter presteert dan andere (vergelijkbaar geprijsde) hoofdtelefoons en waar hij achterop raakt, en samenvatten met enkele voor- en nadelen en andere mogelijke opties als de DRP100 niet voor Jij.

Voor-en nadelen

Voordelen

 • Grote waarde voor zijn prijs
 • Geweldige geluidskwaliteit
 • Gelijkmatige frequentieverdeling
 • Fatsoenlijk comfort
nadelen

 • Onder de gemiddelde duurzaamheid
 • Audio kan na ongeveer 6 maanden aan één kant wegvallen

CONTROLEER AMAZON-PRIJS

Specificaties

 • 40 mm drivers met volledig bereik
 • Brede frequentierespons: 10 Hz – 30 kHz
 • Maximaal geluidsdrukniveau: 98 dB
 • Impedantie: 32 ohm
 • Kabel van 1,8 meter met 1/8″ stereo ministekker
 • Inclusief 1/4″ hoofdtelefoonstekkeradapter

Prestatie

Omdat de DRP100 een monitoring-headset is, is hij ontworpen om een ​​zeer gelijkmatige respons te geven over alle frequenties, zodat u alle kleine nuances en details van uw spel kunt horen. Als je niet gewend bent om met een monitorheadset te spelen, zal het algehele geluid wat vlakker aanvoelen dan een headset die bepaalde frequenties versterkt. Het tweede deel van de functie van de DRP100 is geluidsisolatie. Deze spreekt voor zich, de koptelefoon is ontworpen om alle externe ruis te blokkeren. Dus wat betreft de monitoringprestaties doet de hoofdtelefoon het heel goed, ze produceren een nauwkeurige en gebalanceerde weergave van je spel over alle frequenties, en dat is precies wat je wilt van een monitoringheadset. De geluidskwaliteit zelf is ook erg goed. Qua geluidsisolatie doen ze het goed. Ze blokkeren het meeste geluid van buitenaf, maar je kunt nog steeds bepaalde geluiden horen (bijvoorbeeld het raken van elektronische drumbekkenpads). Over het algemeen zijn hun prestaties beter dan ik zou verwachten van zo’n goedkope headset.

Duurzaamheid

Hoewel de Alesis DRP100 geweldige prestaties levert, blijft de duurzaamheid een beetje achter. De belangrijkste klacht is dat het geluid aan één kant van de hoofdtelefoon uitvalt of volledig uitvalt na 5 of 6 maanden gebruik. Dit is meestal te wijten aan slecht solderen van draden, en hoewel het een relatief eenvoudig probleem is om op te lossen als u of iemand die u kent soldeerervaring heeft, is het vervelend dat u dat in de eerste plaats moet doen. Dit probleem komt niet zo vaak voor dat ik zou zeggen: koop deze koptelefoon niet, maar het is iets dat we zeker willen benadrukken.

Comfort

Qua comfort is de Alesis redelijk gemiddeld. Het ontwerp omvat een zweetbestendige siliconen hoofdband en zachte oorkussens. Alesis is een topfabrikant op het gebied van elektronische drumkoptelefoons, dus zoals verwacht voelde de koptelefoon prettig aan en er was geen knellend of onaangenaam gevoel rond mijn oren. Mijn enige klacht over het comfort was dat de koptelefoon een beetje strak om mijn hoofd zat, maar misschien heb ik gewoon een groot hoofd. Over het algemeen dacht ik dat het comfort voldoende was gezien de prijs van deze koptelefoon, ik heb ze een hele tijd gebruikt en had nooit het gevoel dat ik wilde stoppen met spelen omdat ze pijn deden aan mijn oren of hoofd of zoiets.

Conclusie

Als het gaat om het monitoren van elektronische drumkits, presteert de Alesis DRP100 redelijk goed voor een geweldige prijs. Het kan misschien niet helemaal concurreren met professionele elektronische drummonitoring, maar als je geen professionele drummer bent en op zoek bent naar een goedkope hoofdtelefoon met geluidsisolatie, zou ik zeker de Alesis DRP100 overwegen. Als je op zoek bent naar andere opties, bekijk dan deze lijst met de beste elektronische drumkoptelefoons.

Mark James

Mark James is hoofdredacteur en hoofdschrijver van Hoofdtelefoon beoordelingen. Met meer dan 10 jaar ervaring in het reviewen van hoofdtelefoons en muziekgerelateerde accessoires, kent hij alle toeters en bellen die elke muziekliefhebber wil. Bovendien is hij verantwoordelijk voor het begeleiden en begeleiden van de redactie van Headphones Reviewss. Het beste is dat hij ervoor zorgt dat alle informatie op deze site waardevol is voordat deze wordt gepubliceerd.

Game headset
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart