Hoomband-recensie

Ik kan uit eigen ervaring spreken als ik zeg dat slaapgebrek een uiterst frustrerend probleem is. Overmatig geluid is zo moeilijk om mee om te gaan, vooral voor lichte slapers zoals ik. Dit is precies de reden dat ik een Hoomband heb opgepikt, en in deze recensie zal ik het hebben over wat hij goed doet, wat hij niet zo goed doet, en wat je kunt verwachten als je er een oppakt. Ik zal proberen enig inzicht te geven in al het gebruik ervan (meditatie, reizen, lichaamsbeweging), maar eerlijk gezegd gebruik ik het alleen om te slapen, dus daar zal ik me vooral op concentreren.

Voor-en nadelen

Voordelen

  • Comfortabel ontwerp en materialen
  • Lichte ruisonderdrukking
  • Bluetooth-compatibel
  • HoomBand-app met meer dan 1200 minuten aan inhoud inbegrepen
nadelen

  • Overstemt zwaar geluid niet
  • Gemiddelde geluidskwaliteit
  • Problemen met de oplader

CONTROLEER AMAZON-PRIJS

Wat is de Hoomband en hoe wordt deze gebruikt?

De Hoomband is een hoofdband met twee ingebouwde speakers die goed over je oren passen als je de band draagt. De hoofdtelefoon is omgeven door zachte schuimkussens voor comfort. Je kunt je telefoon verbinden via bluetooth en er wordt een USB type A oplader meegeleverd. De Hoomband heeft een aantal toepassingen, waaronder:

Slapen

Als je op je zij slaapt en ooit hebt geprobeerd om te gaan liggen en in slaap te vallen met een koptelefoon in je oren, weet je dat het behoorlijk ongemakkelijk is. De Hoomband is ontworpen om dit te verhelpen, aangezien de luidsprekers in wezen zachte kussentjes zijn die niet pijnlijk zijn als ze op één kant liggen. Vervolgens verbind je je telefoon met de Hoomband via bluetooth en voila, je hebt een koptelefoon waar je lekker mee slaapt. Dit is natuurlijk alleen van belang als je op je zij slaapt. Als je op je rug slaapt, kun je gewoon een gewone koptelefoon gebruiken. Je kunt de Hoomband ook als masker over je ogen dragen (ik weet niet zeker of het hiervoor is ontworpen, maar het werkt echt goed).

Oefening

Hoewel ik dit weliswaar nog nooit heb geprobeerd, zag ik dat de Hoomband geweldig is om te hardlopen. Hij past vrij goed, dus hij beweegt niet als je rent, en hij houdt je oren warm als het buiten koud is. Het is ook gemaakt van een zeer ademende stof, dus ik kan me voorstellen dat het relatief zweetbestendig is en ervoor zorgt dat je hoofd niet te veel opwarmt.

Meditatie

Meditatie wordt vermeld als een van de toepassingen voor de Hoomband op Amazon, maar ik zie eerlijk gezegd niet echt in hoe het ontwerp hem voordelen biedt ten opzichte van normale koptelefoons als het gaat om meditatie. Het enige wat ik kan bedenken is dat je het naast een koptelefoon ook als oogmasker kunt gebruiken. De Hoomband-app heeft geleide meditatie, dus dat zal tenminste helpen.

Reis

Nog een use-case waarvan ik geen idee heb waarom deze wordt vermeld. Natuurlijk kun je ermee reizen en het werkt zeker als een bluetooth-koptelefoon, maar dat geldt ook voor een normale koptelefoon.

Wat de Hoomband goed doet

Comfort

De Hoomband is best comfortabel om te dragen. De buitenste hoofdbandlaag is een dun, zacht, ademend gaasmateriaal met voldoende elasticiteit om nauwsluitend rond alle hoofdmaten te passen. Binnenin de band zit een thermisch gevormd schuimkussen met extreem dunne luidsprekers. Aan de achterkant van de band bevindt zich de aan / uit-knop en de oplaadpoort.

De luidsprekers voelen zacht en comfortabel aan om op te liggen tijdens het slapen, en over het algemeen past de hoofdband erg goed (ik heb een iets kleiner dan gemiddeld hoofd). Het materiaal is dun en ademend genoeg om je hoofd koel te houden tijdens het slapen of sporten. Qua comfort vind ik dat de Hoomband het heel goed doet.

Gemak

Het is super eenvoudig om je telefoon via bluetooth te verbinden en toegang te krijgen tot al je muziek of andere geluiden. Hoomband wordt ook geleverd met een app met meer dan 1200 minuten aan voorgeprogrammeerde witte geluiden, slaapverhalen en geleide meditaties gemaakt door slaapexperts. Het is een alles-in-één oplossing als het gaat om een ​​comfortabele, draagbare en handige slaapoplossing.

De buitenste laag van de hoofdband glijdt er gemakkelijk af om te wassen. De luidsprekers zelf kunnen worden aangepast om ervoor te zorgen dat ze op één lijn liggen met uw oren. De app is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken, over het algemeen is het product direct uit de doos buitengewoon bruikbaar.

Lichte ruisonderdrukking

Denk na over de hoeveelheid ruis die u kunt overstemmen door muziek of witte ruis af te spelen op een laag tot gemiddeld volume in uw hoofdtelefoon. Dit is precies waarvoor de Hoomband is ontworpen, en het werkt goed als je te maken hebt met zaken als een partner die licht snurkt of iemand die tv kijkt in een andere kamer. Hoomband-gebruikers kunnen de meeste hoogfrequente geluiden elimineren die niet super luid zijn. Diepere frequenties of geluiden met een hoger volume zullen moeilijker te overstemmen zijn.

Wat de Hoomband ook niet doet

Zware ruisonderdrukking

De Hoomband gebruikt geen echte ruisonderdrukkingstechnologie en werkt niet voor zeer lage frequenties of harde geluiden. Ik heb bijvoorbeeld luidruchtige bovenburen die de neiging hebben om ’s avonds laat nogal wat rond te stampen. Zelfs op volle kracht hoor ik nog steeds de diepe dreunen door alles wat ik op de Hoomband speel. Verwacht niet dat de Hoomband alle ruis volledig zal overstemmen. Ook is de geluidskwaliteit slechts gemiddeld, maar dit is te verwachten aangezien je deze niet koopt als een luxe high-end koptelefoon.

Lader kwaliteit

De oplader is een simpele USB A mini, dus heel makkelijk vervangbaar. Degene die ik bij de Hoomband kreeg, werkte na een paar maanden niet meer. Ik had een extra liggen die het nu al een tijdje doet, dus het lijkt erop dat het probleem bij het snoer ligt en niet bij de oplaadpoort van de Hoomband zelf.

Conclusie

Kies dit zeker als je een lichte slaper bent en last hebt van milde ongewenste geluidsoverlast wanneer je probeert te slapen. Ik denk dat als je eenmaal gewend bent aan het dragen van de Hoomband, het je helpt sneller in slaap te vallen en het de beste draadloze slaapkoptelefoon is die ik ben tegengekomen.

CONTROLEER AMAZON-PRIJS

Mark James

Mark James is hoofdredacteur en hoofdschrijver van Hoofdtelefoon beoordelingen. Met meer dan 10 jaar ervaring in het reviewen van hoofdtelefoons en muziekgerelateerde accessoires, kent hij alle toeters en bellen die elke muziekliefhebber wil. Bovendien is hij verantwoordelijk voor het begeleiden en begeleiden van de redactie van Headphones Reviewss. Het beste is dat hij ervoor zorgt dat alle informatie op deze site waardevol is voordat deze wordt gepubliceerd.

Game headset
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart